Wednesday, 28 December 2016

Chocotop

Cik Oh! | 07:21 |


Amboi..layann nye imani mkn chocotop.๐Ÿ˜„
Anak ibu skang dah petah bercakap.alhamdulillah..
#1tahun 7bln

posted from Bloggeroid

Teluk senangin,lumut perak.

Cik Oh! | 06:14 |


Iman suke nau dpt mandi pantai.
Ayh pn same.
Tp awat muke ayh tak lut ngn pns ea?๐Ÿ˜„
Muke iman kne sunburn jgk.nmpk itam sikit.haha
Tp ayh kne sunburn ke tk sme je๐Ÿ˜๐Ÿ˜‚

Ibu ngn ayah tanam iman dalam pasir.iman relek je kan..๐Ÿ˜„



Time ni iman ngn adik dah tdo..
Ade can ibu nk romantik ngn ayh.๐Ÿ˜
Haha

posted from Bloggeroid

Friday, 23 December 2016

Rumah tua maktok❤

Cik Oh! | 09:27 |


Susah dah nak jumpa pemandangan y mcm gini bila berkumpul ramai2..
Pemandangan y cuma ada d parit๐Ÿ˜Š
Remaja nya+veteran nya main bola tampar same2..happy2..
Time ni ima tkleh join sbb mgandungkan dhiya๐Ÿ˜Š

Nak tegelak wan yam maen beria bonar sampai tergeliat kaki..haha๐Ÿ˜„
Takde sorg pn y asyik pegang hp..
Sejujurnya..ima suka hat ni๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Nora bg ✋5 bintang๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ.
๐Ÿ˜

posted from Bloggeroid

Nak kena senyum๐Ÿ˜Š

Cik Oh! | 08:57 |


Heranla..awat tktau.tiapkali nak ambek gmbq famili mesti tak jd ja..
Ayh kate hp ibu tahpape la..sbb ibu setting smiley detact.๐Ÿ˜„
Sudahnye dptla hasil gmbq y ntahpape..haha



Ayah jgk y pandai amek gmbq๐Ÿ˜

Saja ibu ambek gmbq ayh blakang2 ja.๐Ÿ˜…
Kasi panass.hahak

posted from Bloggeroid

Jambatan pulau pinang ke-2

Cik Oh! | 08:45 |


Beberapa pic y lgsg tak d edit2 okey..
Cheq tak suke edit2 gmbq dah.
Dlu2 sungguhlaa..photoshop pn akak petik jari ja godek2 sndri dah master..
Tp lani bz mom๐Ÿ˜„
Blog pn android ja..haha
Dah bnyk kali lalu sini.tp sekeping pn tak up gmbq.syg rasa..



Last but not least..driver cheq la..๐Ÿ˜
Takdak hat ni..patah kaki la cheq..๐Ÿ˜„

posted from Bloggeroid

Cendawan volvariella@cendawan jerami

Cik Oh! | 08:29 |


๐Ÿ‘†emmm..kata iman dap dap dap..๐Ÿ˜„



Order sampai 5kg..
Balik rumah terus uat cndwn goreng tepung!
Tp sbenanye lg mantap kalau d buat tomyam!ala-ala secret reciepe you..


Nak order try la.akak order d sini ๐Ÿ‘‡


posted from Bloggeroid

Wednesday, 21 December 2016

Tantrum si kakak ๐Ÿ’—

Cik Oh! | 21:48 |


Termasuk harini iman dah 4hari buat perangai ngan ibu..
Itu tk kena..ini tk kena..
Susu taknak..mkn taknak..oreo nak pulakk.
Gg geraham dah muncul..
Perangainya dah lain mcm sjk dpt mulut ni..
Semuanya 'amau..amau..amau..'๐Ÿ˜…
Demand semacam je..๐Ÿ˜„
Ibu buat sphagetti iman kate 'amau..'
Ibu buat macaroni goreng iman kate 'amau..'
Ibu buat roti ketam cheese iman jamah la satu roll..๐Ÿ˜ฅ
Mcm artis je iman๐Ÿ˜„

posted from Bloggeroid

Tips Mengurus dua anak yang masih kecil ๐Ÿ‘ญ

Cik Oh! | 07:39 |


Ohh..jgn tanya kami pleaseee..๐Ÿ˜
Ramai y memuji-muji hebatnya kami menjaga anak seorang diri tanpa bantuan sesiapa..
Suami jauh.pjj sjak kahwin.mak kandung tk dpt tolong ats sbb2 y tertentu..mak mertua pn jauh..๐Ÿ˜ญ
Totally..tak ada tempat bergantung harap..
Tekanan perasaan toksah ckpla..aku rasa kalau aku terlalu ikutkan perasaan mungkin aku boleh jd gila.๐Ÿ˜ซ.
Still..aku seringkali ingatkan diri aku ada Allah๐Ÿ’—.
Mungkin itu y menyebabkan aku tersangkut kat skala2 tertentu.๐Ÿ˜Š
Tiada masa untuk berlama-lama dlm bilik air..
Tiada masa untuk makan dgn sempurna..
Tiada masa untuk berak pn..๐Ÿ˜‚kdg2 kau nak berak,ank mnangeh uat prangai.taik pn tk jd kuar๐Ÿ˜„
Tiada masa nak membaca..hobi y dah lama d tinggalkan sjk jd ibu๐Ÿ˜
Tiada masa nak tlelap pn..mlm saje masa tdo y ada.itupn kalau anak tdo lene..๐Ÿ˜ข
Terlalu bnyk kalau nak disenaraikan..
Apatah lg waktu2 solat ibu..kdg2 ibu berusaha untuk solat dgn sempurna..dah nak sampai tahiyat akhir,anak menjerit2 menangeh bagai nak rak..bkali kali ibu ulang sembahyang..๐Ÿ˜Štaktau nak nangeh ke nak ketawa๐Ÿ˜‚
Kdg2 ibu menangeh sengsorg sbb tak tahan penatnye mgurus anak2 kecik sorg diri.
Kdg2 ibu balik kerja,ibu cuma sempat sembahyang saje.mandi makan tdo semuanye tak..baring2 pn tk dpt..udah kejap kakak berak,kejap adik berak..
Ibu nak tdo rehat2 tp risaukan anak2..๐Ÿ˜‚
Ibu tk dpt tdo dgn tenang selagi anak2 ibu tk tdo..itu kenyataan.๐Ÿ˜ฅ
Bila ayh balik..btambah lg sorg..tiga org ibu nak kne jage..
Taktaulah ibu ni ibu y mcmane pd ayh..
Kdg2 ibu merajuk dgn ayh sbb terlalu penat..
Terima kasih ayh sbb bnyk bsbr dgn ibu๐Ÿ˜…
Ibu taknk minta apa2 pn dr ayh sbgai balasan ats tgjwb n pengorbanan ibu y tk seberapa ni..
Ibu cuma harap ayh redhakan segala pahala menjaga anak2 untk ibu ye..❤ ๐Ÿ˜Š.

posted from Bloggeroid

The regency jerai hill resort

Cik Oh! | 04:36 |


Akhirnya dpt juge ibu kesini.๐Ÿ˜„
Thanks ayh.merealisasikan impian ibu tahun ini.๐Ÿ˜€
Padahal ayh pn tingin nak dtg sini.last dtg sini sblm btunang..๐Ÿ˜detin ler.haha
Ayh ckp 'eh yang,lmbt pulak rasa kali ni nk smpai ats'
Ibu ckp 'mmg le.dlu dtg time becinta..pokok2 pn nampak ๐Ÿ’— ๐Ÿ’— je smua.hahaha๐Ÿ˜„ntahpape..tu y cpt je'
Bila sampai ats..kabus gle tebal.cameron pn tk mcm ni aku rasa.sejuk ye.tp kabus tebal ya amat..
Meh nak cite..ble anak2 dah tdo.ibu ngn ayh date kat beranda bilik hotel kitorang.fuhh..ayh bancuh kopi tau.
Borak ngn ayh sambil nganga2 mulut makan kabuss.ayh gelak je.ckp ibu ntahpape perangai.haha๐Ÿ˜„
Ayh ckp mane de org date mlm2 ni.kabus tebal..1m ape pn tk nampakk..bunyi2 angin bersiul..pehh.seram ayh kate..
Pdahal ayh tu nk tdo.mcm ibu tktau kan๐Ÿ˜ณ
Ble dah lame2 kat luar die lak overr..haha
Siap ckp nak ulang dtg lg..cewahh.acah2 mak enon je ayh..๐Ÿ˜‚
Kalo korg datang sini dgn niat nk shopping2,aku rase bek korg balek je.sbb ats ni tkde tempat shopping ek..
Tp buat kami y ingin cari ketenangan saje nak luang2 mase ngn famili jauh dr hiruk pikuk kota,aku rasa inilah tempatnye.๐Ÿ˜Š
Dtg dgn stress,pulang dgn hati y tenang..๐Ÿ˜ณ

posted from Bloggeroid

The regency jerai hill resort,kedah..

Cik Oh! | 04:27 |


Bahawasanye muhamad imran mohd zain marah2 ibu kate ibu sgaje ambek gmba ayh tk cantek๐Ÿ˜„
Tp ayh ambek gmba ibu cantek je.๐Ÿ˜












Bnyk lg gmba y cecantek sbnanye tp tk sempat ibu nk upload kat sini.๐Ÿ˜„
Smoge menjadi tatapan anak2 ibu nti.

posted from Bloggeroid

Cerita tentang dek aa..

Cik Oh! | 03:10 |


Dek aa..tiga bulan dah bole menerap.mengejutkan ibu๐Ÿ˜…
empat bulan dah bole menerap dgn kukuh..Alhamdulillah๐Ÿ’—
Ibu bersyukur atas nikmat y allah berikan pada keluarga kecil kita.๐Ÿ˜Š

posted from Bloggeroid

Saturday, 3 December 2016

Dhia empat bulan.

Cik Oh! | 04:57 |


Hye ayah,ibu bwk dek aa g timbang arini.
Dek aa dah 4bln.๐Ÿ˜™
Berat dek aa dah 6.2kg.hihi
Panjang pn dah 62cm..
Dek aa penat sgt..mate dek aa da beratt da ngantuk2..๐Ÿ˜ต๐Ÿ˜ต๐Ÿ˜ด๐Ÿ˜ด๐Ÿ˜ด
Tak tahan sgt dek aa tdo tau..๐Ÿ˜ด
Nti dah sampai umah ibu kejut dek aa ye..

posted from Bloggeroid

Sunday, 13 November 2016

Anak

Cik Oh! | 12:02 |


Anak itu anugerah Allah y tak ternilai..
Jgn diabaikan..
Cuba pandang muke dorg time dorg tgh tido..kau akan rasa satu perasaan y tbe2 je dtg..
Perasaan sayang..kasih..
Terima kasih Allah..
Hadirkan insan2 ini sbgai penyeri hari2 ku y kdg2 mendung..huhuhu๐Ÿ˜„
Iman imani..keimanan kepercayaanku..
Dhiya nur imani..sinar kepercayaanku..๐Ÿ˜˜
Ibu tak perlukan apa2 pn selain kalian๐Ÿ’—

posted from Bloggeroid

Monday, 7 November 2016

Happy birthday my husband 2016

Cik Oh! | 22:13 |


Tekejut tau titer..haha
Sukela tu dpt bunga chocolate..
Happy birthday abg..
๐Ÿ˜˜
Suke kan..suke kan..๐Ÿ˜„
Semoge abg terus kuat menjadi si tulang belakang keluarge kte..
Tak tertulis kalau nak tulis kat sini segale pgorbanan abg y org tak nampak dek mata kasar mereka..
Terima kaseh walaupn kita pjj abg sentiasa manfaatkan masa2 abg untk ima n anak2 tnpa mengira penat..
Walaupn jauh,setiapkali ima n anak2 tak sihat abg usahakan untuk ada kat sisi kami..
Tak pernah tak ada bila ima perlukan abg..๐Ÿ˜ƒ
Suami isteri y duduk bersama pn hubungannya tak secomplete ini..๐Ÿ˜Š
Segalanya cukup abg beri..
Ima belajar dan sentiasa belajar untuk sentiasa bersyukur dgn apa y ada..
Y penting kaseh sayang y abg bg sentiasa mekarr mewangi..๐Ÿ˜œ kalo tbe2 kurang tu kompem ada something wrong somewhere..hehehe๐Ÿ˜
Cewahh.gile jiwang.haha
Setaun sekali ja jiwang.kann..haha
Hahhh..๐Ÿ’—
#nakdapatpahala
#jiwanguntuksuamisahaja

posted from Bloggeroid

Sunday, 6 November 2016

Susah rupanya nak jadi kakak ni..๐Ÿ˜

Cik Oh! | 05:29 |

Ibu tgh cara ke adik,kakak mula uat keja..maen bedak sejuk..hadoi..





Nti iman da besaq,iman tgk ni mst gelak2 je lucu.๐Ÿ˜™

posted from Bloggeroid

Baby besaq

Cik Oh! | 05:16 |


Awat tu..tringin nk jd baby blek ka kakak.haha. ๐Ÿ˜„

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...