Tuesday, 6 June 2017

Cik Oh! | 23:49 |


posted from Bloggeroid

Alhamdulillah

Cik Oh! | 23:43 |

https://www.instagram.com/p/BUfJwGgg_sz/

posted from Bloggeroid

Antara cemburu,sindiran & nasihat.

Cik Oh! | 23:14 |

Seringkali kita melemparkan kata2 nasihat di laman sosial fb,instagram dan sebagainya.

Namun tanpa kita sedar,nasihat tersebut adakalanya berbaur dgn pelbagai perasaan..especially salah satunya perasaan cemburu lantas menjadi sindiran kepada orang orang tertentu..

Teguran yang terbaik dan ikhlas satu satunya adalah teguran face to face dengan orang y ingin ditujukan nasihat tersebut..carilah ruang dan peluang bagi menyampaikannya sekiranya kita benar-benar ikhlas ingin menegur si perilaku💗
Secara berdepan..dan bukan dengan cara menyampaikannya di media sosial lantas mengumpul coment2 yang negatif.lantas akan menimbulkan salah faham dengan pelbagai pihak.mudah kan..

Kuncinya.jadilah individu yang profesional dalam menilai dan membuat sesuatu hal..

Media sosial bukanlah segala-galanya..
Bukan tempat untuk menambahkan dosa.
Dan bukan tempat terbaik untuk melepaskan amarah pada mana-mana pihak..dan juga bukan tempat untuk mengumpul pendapat-pendapat yang akan menjerumuskan diri kita ke arah negativity dalam hidup bermasyarakat.

Jangan sekali-kali melakukannya.prihatinlah dengan apa yang kita lakukan kawan.
Kerana orang dapat menilai anda dari apa-apa hal yang anda lakukan..

Nasihat & sindiran adalah dua hal yang berbeza.Bagai langit dan bumi.😊
Muhasabah diri.

posted from Bloggeroid

Monday, 8 May 2017

Apakahh?

Cik Oh! | 09:44 |


Apakahh makna semua ini..
Bg waktu tgh mkn map leyy..haha
Tak tgk tempat lgsg..
Romantik suam suam kuku ek😄

posted from Bloggeroid

Wednesday, 3 May 2017

Selamat pagi rabu

Cik Oh! | 00:45 |


Satu untuk imran.
Satu untuk iman.
Dhiya imani punya makanan baby lg😄
Untuk dua orang kesayangan ibu💗
N sorang cinta hati ibu💗
Ibu pegi keje dulu😊

posted from Bloggeroid

Friday, 24 March 2017

Din mentarang bakar kuale selangor

Cik Oh! | 09:41 |





Abam kite nak balik ikut jalan bwh katenye..
Kite itot je..
Jnji dpt makan mentarang bakar kuale selangor..
Besar2 dan berisi mentarangnye..
Sedap dowh..😂
Abam kite y tk pnh mkn pn ckp sdp.he
Rasa nak menangis dpt mkn ni..haha.
Sbb kat kdh susah nk jumpa..
Kalau nak mkn pn beli kat perlis..😙

posted from Bloggeroid

Homestay wakaf,sg pinang,pulau indah dalam kenangan❤

Cik Oh! | 09:31 |

Terima kasih puan Nagmi.homestay puan terbaik..😊
Satu perasaan 💞 macam berada di dalam rumah sendiri.
Murah,sangat bersih,selesa & mesra keluarga😘






Kemas cara puan berurusan.👍
Saya suka🙋
InsyaAllah kalau ada kesempatan kesana lg mmg sy tkkn ter agak2 menetap di sana😉
Sy bg 🌟🌟🌟🌟🌟 bintang😊

posted from Bloggeroid

Saturday, 18 March 2017

The 200 seeds cafe,taman sedia cameron highland.

Cik Oh! | 07:57 |

Tdo kat taman sedia ni mudah..makan pn dpn mate je😊
Jalan kaki sikit nikmati udara pagi y nyaman kat sini untk mencuba menu nasi lemak sambal strawberry💚

Enak2..hihi



posted from Bloggeroid

The lake house cameron highlands.

Cik Oh! | 06:49 |

Merata cari tempat ni.
Ni kes tgk dlm blog Ali Imran la y post pasal tempat ni.memang cantek😊

Ntah2 bdk y kami tanye jalan tu Ali Imran😄
Mungkinlaaa.
Saje suke2 nek tgk.
Aduhai mmg cantek kawasan dan view nye.seperti y digembar-gemburkan😘



Ni reception


posted from Bloggeroid

Ladang teh sungai palas camerland

Cik Oh! | 06:35 |

Okeh..tempat masuknye betul2 depan bee farm.dtg nek kereta sendiri lg best nak nikmati pemandangan kan..
Sepanjang jalan kite kan nikmati pemandangan yang cantekk..subhanallah😊





Iman uat2 tekejut😄
Sayangnya bila sampai dekat port minum teh,hujan turun selebat-lebatnya..
Minum teh jelah.
Papermint untuk ima..
Camomile untuk abam kite😜

posted from Bloggeroid

Taman rama-rama cameron highlands

Cik Oh! | 06:24 |

Dtg cameron ni ibu nak iman masuk tgk rama-rama.sbb iman dah pandai mengenal haiwan.😁

Tp ayh kate ibu y excited😝
Yela.cameron ni bnyk2 tempat semue dah g..taman rama-rama je tk pnh sempat nak singgah.

Iman sepanjang jalan ade je nak petik pokok😂
Jenuh ibu nak byr denda kalau kena tahan😅

Ni beberapa keping gambar rama-rama kat sini..

Ni rama-rama brooke.alah,james brooke..😄










posted from Bloggeroid

Ros chalet,taman sedia,cameron highland.

Cik Oh! | 06:04 |

Asyik2 cameron.asyik2 cameron.tp udah driver conqure kete.kne jgk lah ikut ye dak..😄.

Tp abam imran kate,kali ni kte tkyh tdo hotel.kte tdo homestay plak nak??akak ikut je.

Trus google n trus call ros chalet area tmn sedia booking.petang khameh trus gerak ke camerland..smpai dlm pukul 10.00mlm.lengang nye jalan.

Ni view area ros chalet😊
Rm100 saje.







Iman sukela sbb ade ikan😂

Iman tengah explore kawasan chalet😉
Tepi chalet ni ade sungai.tp syg sungainye tk tjage😥

posted from Bloggeroid

Tuesday, 14 March 2017

D'Omland,Bukit Kecil,Sg.Petani 2017

Cik Oh! | 21:38 |

Dtg sini lg untk kali ke-2

Kali ni len sikit sbb bgabung dgn murid form6

Dan lg bila cg2 pn turut tlibt dlm bnyk aktiviti dgn murid












posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...