Sunday, 6 May 2012

Gila felt!

Cik Oh! | 05:58 |


keychain ni aku namakan "lala" dah siap! y lain2 masih dalam pembikinan...

Adudu....haha. Bulan ni bulan felt kot. hari tu tengok kak ila ppm buat kasut guna kain felt. Tiba-tiba rasa nak buat jugak...tapi nak buat benda lain. nak buat bantal kat im letak dalam kereta...tapi dah terbalik...bantal belum siap udah jadik benda lain! haha.

mulanya, suka-suka buat keychain guna kain felt ni...bagi kat shu. entah bagaimana entah macam mana...kawan-kawan dia plak berminat....then, bermulalah bisnes kecik2 tanpa niat dalam bidang kain felt2 ni.

tup tup...sebab tak sempat nak buat kat umah...bawaklah buat kat umah sewa...tup tup lagi...ai, banyak tup2.haha..kak nor n kak elli berminat pulak tengok keychain merapu aku tu. kak nor kata "imah, kalo kita juai untuk hari guru nak?bole dapat dana untuk tabung guru nih..."

aku pun ape lagi...sengih la tunjuk gg.hahaha.

kain felt dah cari kat kedai handikraft a.star...pendek kata...semua bahan2 yang diperlukan telah dibeli dan modal penuh disumbangkan oleh....jeng3!
datin kita...cikgu maria merangkap kak aku lah...dia cakap "nanti untung bisnes bayar balik..." tapi aku cakap "nanti untung buat2 lupa...haha"...tak bole belahhh.

siang malam pagi petang asyik belek mende alah ni je. sampai mak njang kata "tula..sapa suroh cari pasai buat bisnes rumit2!" haha.

aku kena siapkan tempahan keychain untuk 160 orang sempena hari guru ni. aduyaii....mesti siapkan sebelum 18 mei 2012 nih! caiyok2!


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...